Farvning af sko og jakker i læder/kunstlæder

Posted on Posted in Vejledninger

Ved genop-/omfarvning af sko og jakker i læder eller kunstlæder, skal du gøre følgende.

Så meget skal du ca. bruge:
Sko/sandaler – 1 flaske på 50ml
Jakke – 1-2 flasker på 50 ml

Materialer du skal bruge:
Matte farver i 50ml flasker el. blanke farver i 50ml flasker el. sølv/guld farver i 50ml flasker.
Læderrens
Affedtningsmiddel
Lædercreme el. blankende lædercreme
Svamp & klud

Andre materialer du kan få behov for:
Specialsvamp til læder
Slibesvamp korn 180
Læderlak
Læderplejesæt
Waterstop imprægnering

HUSK at sørge for god udluftning (stå evt. udendørs) og brug handsker!

Sådan gør du:
Start med at vaske læderet / kunstlæderet grundigt, vi foreslår at du bruger TM-Læder-rens. Du må helst ikke bruge brun sæbe til formålet, da det får læderet til at tørre ud.
Denne rensning er nødvendig for senere at kunne begrænse anvendelsen af affedtningsmiddel. Dette indeholder nemlig opløsningsmidler og kan i store mængder virke meget udtørrende og dermed være skadeligt for læderet.

Lad det tørre godt.

Så tørres det over med en klud vædet med affedtningsmiddel. Stop behandlingen på læderet, når der kan ses begyndende farve-afsmitning på kluden.

Stop omgående behandlingen på kunstlæder hvis overfladen viser begyndende forandring eller føles blødere – prøv dig frem! Kunstlæder vil i nogen tilfælde kunne beskadiges eller endda delvist opløses ved overdreven brug af affedtningsmidlet!

Meget blanke eller “glasagtige” områder, kan evt. slibes let med slibepapir korn 180 eller derover, for at farven bedre kan “hæfte” (farven hæfter meget bedre på en ru overflade). Vær dog meget omhyggelig med ikke at gennemslibe læderets narv (d.v.s. læderets “papirtynde” glatte overflade).

Nu kan læderet/kunstlæderet farves med heldækkende læderfarve, vi har over 100 farver du kan vælge imellem. Farven indgnides i læderet / kunstlæderet med en svamp, især i folder og syninger og efter en kort tørretid (ca. 30 min.) kan farven nu “dubbes” på med en svamp eller påføres med en rund pensel i god kvalitet. For at undgå penselstriber, kan det i forbindelse med pensling, være en god ide, samtidig at “dubbe” med svamp.

Påfør farven tyndt og af flere omgange. Et tyndt farvelag giver absolut det flotteste resultat og giver også mindre risiko for senere krakellering.

Lad farven hærde i min. 24 timer.

For at forstærke farvens slidstyrke og vedhæftning, kan du påsprøjte et jævnt lag mat-, semi mat eller brilliant lak. Dette er en meget stærk lak, hvor læderet alligevel beholder sit naturlige udseende og ikke kommer til at se “lakeret” ud.

Til afslutning gives læderet efter endnu et døgns tørretid, en behandling med en fugtighedscreme til læder. Dette er for at modvirke udtørring og senere eventuel krakellering og får samtidigt læderet til at føles lidt mere “lækkert”. Gentag gerne fremover denne behandling med creme 2-4 gange årligt, evt. oftere.

Dette er unægtelig en lidt større omgang, men vores erfaring er, at det er nødvendigt. Du kan sikkert nemt finde en “farvehandler” der siger at du kan springe nogle af disse for- og efterbehandlinger over, men hvis du ikke er indstillet på “hele turen” må du hellere lade være at begynde, da du i så fald temmelig sikkert vil få meget store problemer med afskalning og krakellering senere.

Ved at købe vores læderplejesæt, får du både læderrens, lædercreme, specialsvamp og to klude, til en god pris.

Hvis dine sko/jakke kun er meget lidt slidt, kan du i nogle tilfælde nøjes med at påsmøre Cosmetic lædercreme med farve.

Copyright: TM-Materialer ApS

Eftertryk ikke tilladt uden tilladelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *